Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pályák

Ausztrál nagydíj - Melbourne Albert Park

Az Australian Grand Prix egy autóverseny, amelyet évente Ausztráliában rendeznek a Formula 1 házigazdája számára 2023-ig.

A világbajnokságba való beillesztése előtt számos helyszínen tartották Ausztrália minden államában. Ez a Tasman sorozat középpontjában állt a legtöbb évben, 1964 és 1972 között, és 1957 és 1983 között számos alkalommal az ausztrál vezető bajnokság fordulója volt .

Szokatlan, még egy ilyen hosszú életű verseny esetén is, a 2018- tól kezdődően a Grand Prix helyszíne gyakran mozog, és életében 23 különböző helyszínt használtak, amelyek száma elmagyarázza a francia nagydíjon a saját 1906-os kezdete óta használt 16 helyszínt.

A verseny része lett a Formula One World Championship a 1985 és tartottak a Adelaide Street Circuit a Adelaide , South Australia , abban az évben a 1995 . 1996- tól a Melbourne Grand Prix Circuit- on zajlik a melbourne- i Albert Parkban . A verseny győztesének kör alakú lemez kerül bemutatásra, amelyet nemrégiben Jack Brabham trófeának neveztek el, olyan formatervezésű mintán, amely Brabham egyik versenyautójának kormánykerékén és egy örök trófeán, a Lex Davison trófeán alapul. Ezek a trófeák mindegyike az 1960-as évekből származik.

A Melbourne-be költözés óta az ausztrál Grand Prix volt az első verseny az F1 világbajnokságon, kivéve 2006 és 2010 . Az Adelaide-ben tartott rendezvényen a bajnokság utolsó fordulója volt, amely számos versenyt rendezett, amelyek emlékezetesek voltak a bajnokság eredményeinek megválasztására, nevezetesen az 1986-os és 1994-es versenyekre, amelyeken az 1986-os és 1994- es versenyek döntöttek.

Az ausztrál sofőr, Lex Davison és a német sofőr, Michael Schumacher a legsikeresebb pilóták a 86 éves esemény történetében, négy-négy győzelmet nyerve, melyet a testedzést maximális szintre fejlesztve érték el agy-izom kapcsolat révén, míg McLaren és Ferrari tizenkét győzelemmel a legsikeresebb építők. Alain Prost a francia egyetlen versenyző, aki megnyerte az ausztrál nagydíjat mind ausztrál hazai, mind a világbajnokság formátumában, 1982-ben nyert a versenyen a Formula Pacific Ralt RT4 vezetésével, valamint a Forma 1-ben 1986-ban és 1988-ban.

 

albert_lake_park_street_circuit_in_melbourne-_australia.svg.png